Traductor automàtic:

Visties guiades

Aquestes són les visites guiades i les activitats familiars que estem realitzant actualment amb els ajuntaments de Banyoles i Porqueres. Totes tenen una durada de 2 hores i són gratuïtes (menys en el cas de l'activitat Descobreix l'estany en caiac) . Si voleu més informació, consulteu el fulletó de les activitats o la nostra agenda

 

VISITA GUIADA
ELS SECRETS DE L’ESTANY
Començarem la visita a l’Escola de Natura on diferents ginys i maquetes ens ajudaran a entendre el funcionament de la conca lacustre, per veure el recorregut de l’aigua, el fons de l’estany i la formació del travertí. També descobrirem la vida a l’estany, la vegetació i la fauna, i observarem el plàncton amb el microscopi. Després continuarem la visita per la Draga, la Caseta de Fusta, la Torre del Rem i el cap de Bou, tot descobrint l’Estany.
Punt de trobada: Escola de Natura (Pg. de la Draga, 5 Banyoles)

 

VISITA GUIADA
DESCOBREIX L’ESTANY EN CAIAC
Itinerari guiat amb caiac per descobrir l’Estany des d’una perspectiva diferent. Conèixer l’Estany des de dintre suposa una experiència captivadora i ens ofereix una oportunitat única d’observar el paisatge, l’aigua, el travertí en formació, la fauna, la flora, les pesqueres... des d’un punt de vista insòlit.
Preu: 10 €
Punt de trobada: Club Natació Banyoles

 

VISITA GUIADA
“MORGAT, MORGAT VÉS-TE’N A CASA O SERÀS NEGAT!” ESTANYOLS I LLACUNES EN BICICLETA
La ruta comença al punt d’informació de Santa Maria de Porqueres, al costat de l’església romànica de Santa Maria de Porqueres: allà, es ressegueix el caminet que porta a l’estanyol Nou (format l’any 1978), l’estanyol de Can Cisó o Vermell, que agafa aquest color a causa de poblacions bacterianes, i el brollador de la riera del Castellar. Es pedala fins al pla de Can Morgat per visitar les llacunes creades gràcies al projecte Life-Natura de la UE de restauració de zones humides. Es fa parada a l’observatori de fauna aquàtica de la llacuna Margarit abans de començar el recorregut de tornada.
Observacions: imprescindible dur bicicleta.
Punt de trobada: punt d’informació de l’església de Sta. Maria de Porqueres


ACTIVITAT FAMILIAR
UN ESTANY DE LLEGENDES
Activitat familiar per a nens i nenes de 3 a 10 anys acompanyats d’un adult.
Ens submergirem en el món de les llegendes de l'Estany, que uneixen tradició i ecologia, i a través d'aquests relats descobrirem alguns dels aspectes bàsics del funcionament de l'estany de Banyoles. En Morgat, el drac i les goges ens ajudaran a conèixer més a fons l'estany, els animals i les plantes que hi viuen. Jugarem, utilitzarem ginys i maquetes i durem a terme diverses experiències.
Punt de trobada: Escola de Natura (Pg. de la Draga, 5 – Banyoles)

 

ACTIVITAT FAMILIAR
TALLERS AMBIENTALS: “ELS ANIMALS DE L’ESTANY”
Activitat per a famílies; els menors han d’anar acompanyants d’un adult.
Activitats de dinamització ambiental per a tota la família. Us proposem tallers de reciclatge i jocs per conèixer els animals que viuen a l’estany: els peixos, els ocells, les tortugues...
Punt de trobada: Oficina de Turisme de l’Estany (pesquera núm. 10)


ACTIVITAT FAMILIAR
L’ENIGMA DEL BOSC DE LES GOGES. JOC DE PISTES A LES ESTUNES DE PORQUERES
Activitat per a famílies; els menors han d’anar acompanyants d’un adult.
Les Estunes és un bosc emblemàtic de Porqueres, amb roures i alzines de grans dimensions i im¬pressionants passadissos de roca. Us proposem descobrir aquest lloc ple de màgia, tot seguint pistes, realitzant proves i resolent enigmes. Caldrà posar-hi els cinc sentits. Només amb la col•laboració de tota la família serà possible resoldre el misteri que tenim entre mans.
Punt de trobada: Aparcament de les Estunes.

 

ACTIVITAT FAMILIAR
MATINS VERDS
Activitat familiar per a famílies amb infants de 3 a 10 anys.
Activitats de dinamització ambiental per a tota la família: tallers, jocs de natura, activitats de reciclatge i demostracions. Els menors han d’estar en tot moment acompanyats d’un adult.
Activitats programades: anellament d’ocells, plan¬tes aromàtiques i medicinals, seguim el rastre, tal com raja, jocs per tots, movem-nos bé, capgros¬sos de Festa Major, viu la tardor i Nadal creatiu.

 

ACTIVITAT FAMILIAR
TALLERS D’OFICIS TRADICIONALS
Activitat per a famílies; els menors han d’anar acompanyats d’un adult.
Es realitzaran els següents tallers d’oficis tradicionals:
FEM CISTELLS: Taller per aprendre a fer cistells de vímet i elaborarem un model.  (A partir de 10 anys)
FEM TINTS: Taller per aprendre a fer tints de colors i farem un mocador tenyit. (A partir de 6 anys)
Punt de trobada: Plaça Major

Escola de Natura de Banyoles Passeig de la Draga, num 5. 17820 - Banyoles Telèfon: 972 581 316 correu@escolanaturabanyoles.org

patrocinadors